top of page

KURSSIMME

ProAct Psychology Applications perustettiin yhdellä keskeisellä missiolla. Haluamme tuoda psykologian tieteenalan kaikkien ulottuville, jotta yhä useammat ihmiset voivat hyötyä psykologiasta ja sen mahdollisuuksista.

Tutustu oheiseen kurssitarjontaamme, opi lisää tilanteestasi ja kehity psykologian avulla!

1. Mitä psykologia ON?

MITEN VOIN KÄYTTÄÄ PSYKOLOGIAA ELÄMÄNI PARANTAMISEKSI?

Tervetuloa mukaan "Mikä psykologia on?" -kurssille. Psykologia on tiedettä, jolla on monia sovelluksia ja ala, jolla on useita erikoisuuksia. Tällä kurssilla opit käyttämänä psykologiaa elämäsi parantamiseksi.

 

Psykologiset ajatukset ovat erittäin suosittuja jokapäiväisessä elämässä, koska psykologian aiheena ovat ihmiset ja siten me itse. Psykologia auttaa ihmisiä, koska se voi suurelta osin selittää, miksi ihmiset tuntevat ja toimivat kuten he tekevät.

 

Koska psykologiassa on kyse ihmisistä, mitä he ajattelevat, tuntevat ja toimivat, psykologinen tutkimus ja tieto voivat joskus kehittyä ihmisten kokemuksista, muuten terveestä järjestä. Mutta psykologia ei ole vain tervettä järkeä. Psykologia on kurinalaisuutta. Psykologia on tiede ja kaikki tietämys ja ymmärrys käyttäytymisestä, miksi ajattelemme, tunnemme ja toimimme sillä tavalla kuin olemme saaneet, on todisteisiin perustuvaa ja järjestelmällisen tutkimuksen tulosta.

 

Jotta voimme kokea psykologian hyödyt, meidän on tiedettävä, mitä psykologia on ja miten se voi auttaa meitä. "Mitä on psykologia?" on ensimmäinen selvä kurssimme. Se ei ole johdanto psykologiaan, mutta se kartoittaa psykologian tieteen ja kuinka sinä ja muut voivat hyötyä siitä.

 

Taidot, joissa kehityt


Tämän kurssin suorittamisen jälkeen...

  • Lisäät tietämystäsi psykologiasta ja saat työkaluja psykologisten asioiden pohtimiseen.

  • Kuvaile, millaista lisätietoa henkilökohtaisen kokemuksen lisäksi voidaan hyväksyä käyttäytymiseen liittyvien selitysten kehittämisessä (eli suosittuja lehdistötiedotteita vs. tieteellisiä tuloksia)

  • Osaat ajattella laajemmin, omaa ja muiden tilannetta sekä miten voit hyödyntää psykologiaa jokapäiväisessä elämässäsi.

  • Ymmärrät psykologian vaikutuksesta yhteiskuntaan, politiikkaan, käytäntöön ja kulttuuriin

Image by Bret Kavanaugh

2. johdanto kognitiivisiin vääristymiin ja niiden korjaamiseen

TODELLINEN MENESTYS

Kognitiivinen malli ehdottaa, että tilanteen tulkinta (eikä itse tilanne), ilmaistu automaattisina ajatuksina tai kuvina, vaikuttaa tunteisiin, käyttäytymiseen ja fysiologiseen reaktioon.

 

Muista, että ajatustesi ymmärtämisen tarkoitus ei ole 'ajatella onnellisia ajatuksia', vaan ajatella tarkasti. Ajattelumme voi muuttua puolueelliseksi, mutta voimme muuttaa ajattelutapamme. Ajatuksien tunnistaminen on ensimmäinen askel mielen hallitsemisessa. Kun olemme saaneet luotettavasti kiinni automaattisista ajatuksistamme, voimme tutkia niitä nähdäksemme, kuinka tarkkoja ne ja kuinka oikeudenmukaisia olemme itsellemme.

 

Muista, että ajatukset voivat olla 100% totta, 0% totta tai jotain siltä väliltä. Se, että ajattelet jotain, ei välttämättä tarkoita, että se olisi totta.

 

Ajatukset ovat havaintoja - ajatuksiamme, mielipiteitämme ja uskomuksiamme itsestämme, muista ja ympäröivästä maailmasta. Ajatukset ovat se, mitä koemme päässämme ja ne voivat tulla kahdessa eri muodossa: sanoina ja kuvina. Ajatukset voivat olla positiivisia, negatiivisia tai neutraaleja. Tiesitkö, että ihmisellä on keskimäärin on jopa 12 000 - 60 000 ajatusta päivässä!

 

Kun negatiivinen tai irrationaalinen ajattelu tulee yleiseksi ja voimakkaaksi, saatat alkaa toimia väärillä oletuksilla. Nämä oletukset voivat vaikuttaa mielialaasi ja käyttäytymiseesi ja johtaa puolestaan ahdistuksen ja masennuksen oireisiin.


Hyvä uutinen on, että kognitiiviset vääristymät voidaan korjata ajan myötä!


Tällä kurssilla opit mitä kognitiiviset vääristymät ovat, miten ne vaikuttavat sinuun ja miten voit korjata ne.

Mitä voit saada tästä kurssista

 

  • Hanki kyky tunnistaa hyödyttömät ajatukset ja muotoilla ne hyödyllisemmiksi ajatuksiksi

  • Huomaat, että negatiiviset ajatuksesi ovat harvoin oikeassa

  • Esitä itsellesi kysymyksiä, jotka auttavat sinua ajattelemaan hyödyllisemmillä tavoilla

  • Tämä auttaa sinua katkaisemaan hätäkierron elämänkokemuksissasi

  • Muista, että tapa, jolla tulkitsemme kokemuksiamme, vaikuttaa tunteisiimme, käyttäytymiseemme ja siten fysiologiseen vasteeseemme.

Image by prottoy hassan

3. päätöksenteon tiede: miten voin tehdä hyviä ja tehokkaita päätöksiä?

POIKKEUKSELLINEN SAAVUTUS

Joka kerta kun syömme tai juomme, teemme päätöksen siitä, mitä annamme kehollemme. Jokaisen tekemäsi päätöksen ja tekemäsi tuomion myötä mielessäsi on taistelu - intuition ja logiikan välinen taistelu. Ja mielen intuitiivinen osa on paljon tehokkaampi kuin
saatat ajatella.

Päätöksemme ovat monien elämämme osa-alueiden perusta: miten toimimme päivittäin, mitkä mahdollisuudet tulevat mahdolliseksi tulevaisuudessa, jopa miltä ajattelemme ja tunnemme. Jos pohditte omaa valintojenne historiaa, huomaatte, että niiden laatu vaihtelee; jotkut ovat järkeviä ja toiset eivät. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että ihmiset eivät ole täydellisiä päätöksentekijöitä, vaikka niin luulemme. Me jopa pyrimme joskus huonoihin lopputuloksiin niiden epärationalisuudesta huolimatta.

Hyvä uutinen on, että voimme voittaa virheellisen ajattelumme. Kuitenkin sen sijaan, että tarjoaisimme reseptejä tehokkaille päätöksille, lähestymistapamme on, että päätöksentekoasi parannetaan antamalla tietoa siitä, miten sinä ja muut teette päätöksiä. Koska käsityksemme riskeistä vaikuttavat voimakkaasti moniin päätöksiin mitä teemme elämässä, kerromme myös siitä miten riskejä voidaan lähestyä ja ymmärtää helpommin. Erilaisten strategioiden oppiminen päätöksentekokykysi parantamiseksi voi saada kaiken näyttämään hallittavammalta.


Kurssilla opit tekemään parempia ja tehokkaampia päätöksiä.


Tutustu kurssiin Claned.com -sivustolla!

Image by JESHOOTS.COM
bottom of page